A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület közleménye
Dátum: 2016. május 19., csütörtök, 8:50

Filmes pályázati felhívás - II. Magyar Speciális Független Filmszemle, Budapest.


A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület együttműködésben a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesülettel ez év októberében, második alkalommal rendezi meg országos filmes seregszemléjét, a II. Magyar Speciális Független Filmszemlét.

A kezdeményezés célja, hogy az értelmi fogyatékossággal élő speciális filmesek, valamint pszichiátriai és szenvedélybeteg alkotók által, és róluk készített filmek, a nyilvánosság és a szakemberek előtt bemutatásra, illetve értékelésre kerüljenek.

Műfaji megkötés nélkül várunk minden olyan filmet, amit fogyatékossággal élő emberek, valamint pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók és civil függetlenfilmesek készítettek. A nevezett filmeknél egyetlen kikötés, hogy a filmek valamilyen módon kapcsolódjanak a sérült emberek világához.

Szeretnénk minél nagyobb teret és nyilvánosságot biztosítani ezen különleges filmes alkotások számára, hogy egészen belülről, a leghitelesebb forrásból ismerhesse meg a közönség ezt a sok esetben zárt, mégis rendkívül nyitott világot.

Az integráció és elfogadás elősegítése érdekében és, hogy egy másik fontos nézőpont is megnyilvánulhasson, várunk minden olyan civil függetlenfilmest, diákot és alkotói csoportot, akik filmjeikben a fogyatékossággal élő emberek világát dolgozzák fel.

További információ: www.msmke.net

Kiadó: Magyar Speciális Mozgókép Egyesület


(OS)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ A mozi olyan, mint az élet, csak az unalmas részeket kivágták belőle."
Alfred Hitchcock
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ