Magyar alkotást is díjaztak az animációs filmfesztiválon Annecyban
Dátum: 2016. június 21., kedd, 22:54

Magyar alkotást is díjaztak a franciaországi Annecyban rendezett nemzetközi animációs filmfesztiválon, ahol Balkon című művével Dell Edera Dávid, a Metropolitan Egyetem hallgatója elnyerte a zsűri díját a diplomamunkák kategóriájában - tájékoztatta az egyetem hétfőn az MTI-t.

A hétvégén véget ért rangos fesztiválra idén mintegy 2600 alkotást neveztek, ebből több mint kétszázat válogattak be a különböző szekciókba, köztük az egészestés és a rövidfilmes kategóriákba.

A diplomamunkák között a Depart at 22 című holland alkotásé lett a fődíj.

A fesztiválon három magyar animáció szerepelt: Dell Edera Dávid animációja mellett Kreif Zsuzsanna és Hegyi Olivér Otthon, édes otthon, valamint Andrasev Nadja A nyalintás nesze című munkája.

Dell Edera Dávid Balkon című hatperces diplomamunkája egy lakótelep életébe nyújt bepillantást egy forró nyári napon. Bár a panelrengetegben élők ugyanabba a közösségbe tartoznak, a távolság köztük leküzdhetetlen. A lakásukba visszahúzódó emberek mindennapi teendőikkel foglalkoznak, míg valami ki nem zökkenti őket a banális rutinból. Az artisztikus vizualitású, 2D és 3D technikát egyaránt alkalmazó film asszociatív módon szól az elidegenedésről - írta közleményében az egyetem.

Dell Edera Dávid 18 évesen kezdett komolyabban foglalkozni az animációval és a filmezéssel. Nem sokkal ezután felvételt nyert a Budapesti Metropolitan Egyetemre, tanulmányai alatt animátorként dolgozott több reklámfilmben, játékban és videoklipben. Tavaly végzett a Metropolitan Egyetemen.

A Balkon az Umbrella animációs stúdióval koprodukcióban és a Magyar Média Mecenatúra Macskássy Gyula-pályázatának támogatásával készült.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ Diplomata az,aki megjegyzi egy nő születésapját, de elfelejti a korát."
Szép Ernő
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ