Csütörtöktől vetítik Gigor Attila Kút című új filmjét a mozikban
Dátum: 2016. szeptember 22., csütörtök, 10:20

Csütörtökön kerül a mozikba Gigor Attila Kút című új filmje, amely egy apa és rég nem látott fia kapcsolatáról, az emberi játszmákról és érzelmekről szól.

A nyomozó című film rendezője hét év után készített újra nagyjátékfilmet, azóta többek között a nagysikerű Terápia című tévésorozaton dolgozott rendezőként és forgatókönyvíróként.

A Kút az osztrák határ közelében egy kis benzinkúton játszódik, amelynek tizenöt kilométeres körzetében nincs lakott település, és áthaladó forgalom is alig van. A hely a történet szerint egy budapesti vállalkozóé, aki lányok svájci futtatásából él.

A Kovács Zsolt által megformált alkoholista apához, aki hosszú ideje dolgozik a benzinkúton, és különféle zűrös ügyekből igyekszik egy kis mellékes pénzt keresni, egyszercsak bekopogtat harminc éve nem látott fia, akit Jankovics Péter alakít. A történetbe bekapcsolódik egy szerelmi szál is, amely a fiú és a kútra megérkező prostituáltak egyike, a Kurta Niké által játszott lány között szövődik.

Gigor Attila rendező és forgatókönyvíró korábban az MTI-nek elmondta, hogy a forgatókönyv második változatának elkészítésekor döntött úgy, hogy egyetlen helyszínen veszi fel a három nap alatt játszódó történetet, mert nagyon megtetszett neki ez a kompakt, "már-már arisztotelészi forma".

A filmben feltűnik mások mellett Tzafetás Roland, Horváth Csaba, Trokán Nóra, Irma Milovic, Pokorny Lia, László Zsolt, Pusztai Ferenc és Udvaros Dorottya is. A film operatőre Herbai Máté, látványtervezője az 1 című film rendezője, Pater Sparrow, vágója Kiss Wanda, producere a KMH Filmet vezető Pusztai Ferenc.

A Kút a Magyar Nemzeti Filmalap 314,6 millió forintos gyártási támogatásával valósult meg.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ Felháborodom, tehát vagyok."
Bálint György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ