Pénteken kezdődnek a Mozinet Filmnapok
Dátum: 2016. október 26., szerda, 11:46

A cannes-i fesztivál legjobb alkotásait láthatja a közönség 6. Mozinet Filmnapok péntektől hétfőig tartó programjában, amelynek során számos alkotóval is találkozhat majd a közönség.

A szexuális feszültséggel átitatott, bizarr fordulatokkal teli Állva maradni alkotója két magyarországi vetítésen is részt vesz; péntek este a budapesti Puskin, hétfőn pedig a debreceni Apolló moziban találkozhat Alain Guiraudie-val a közönség. Az alkotást a magyar mozik november 3-tól vetítik - közölték a szervezők az MTI-vel.

A cannes-i fesztivál Un Certain Regard szekciójának fődíját elnyerő Olli Maki legboldogabb napja című film rendezője, a finn Juho Kuosmanen péntek este a Puskin moziban vesz részt filmje vetítésén.

A többek közt a Chihiro Szellemországban, A vándorló palota vagy a Szél támad alkotásokat jegyző Ghibli Stúdió fennállása óta először engedett külföldi alkotót a berkeibe az Oscar-díjas rövidfilmes, Michael Dudok de Wit személyében, aki a stúdió segítségével készítette el első egészestés alkotását, A vörös teknőst. A cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában különdíjat nyert alkotás direktora a film munkálataiban segédkező Kecskemétfilm meghívására pénteken a kecskeméti Otthon moziba szervezett vetítésen vesz részt, Budapesten pedig szombaton a Puskin moziban találkozhatnak vele a nézők. A vörös teknős kísérőfilmje Bucsi Réka ugyancsak fesztiválkedvenc alkotása, a Love lesz.

A filmnapok sokszínű programjában szerepel még Park Chan-wook A szobalány című koreai erotikus thrillere, Asghar Farhadi iráni rendező Az ügyfél című párkapcsolati drámája és Bruno Dumont A sors kegyeltjei. meg a többiek című abszurd vígjátéka is.

A 6. Mozinet Filmnapok keretében a főváros mellett Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Szegeden, Szentendrén, Székesfehérváron, Szombathelyen és Veszprémben is tartanak vetítéseket.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
Aforizmák
„ Van, aki hosszan fejezi ki magát, hátha közben eszébe jut valami."
Feleki László
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ