A kairói filmfesztiválon is díjat nyert a Tiszta szívvel
Dátum: 2016. november 28., hétfő, 8:28

Till Attila Tiszta szívvel című alkotása nyerte a legjobb első vagy második filmért járó Bronz Piramis díjat a Kairói Nemzetközi Filmfesztiválon.

A Magyar Nemzeti Filmalap MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint a díjat a film főszereplője, Fenyvesi Zoltán vette át előző este.

Az egyiptomi fővárosban legutóbb tíz éve díjaztak magyar alkotást.

A 38. kairói filmfesztiválon, amely az arab térség legrégebbi és máig egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmes seregszemléje, több mint 200 alkotást vetítettek. A nemzetközi zsűri elnöke Christian Petzold (Phoenix bár, Barbara, Jerichow, Yella) német forgatókönyvíró-rendező volt.

A kerekesszékes bérgyilkos bandáról szóló Tiszta szívvel világszerte nagy sikereket ért el, Szerbiában, Luxemburgban, az Egyesült Államokban, Németországban, Görögországban és Franciaországban is díjazták - szakmai zsűrik és a közönség egyaránt.

Till Attila filmje Magyarország hivatalos Oscar nevezettje az amerikai filmakadémia díjára a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

Az akcióvígjáték az Oscar-díjas Saul fiát gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit producer vezetésével. A magyar mozikban mintegy 30 ezer néző váltott már rá jegyet.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„ Bármiben hiszel is, meghalsz, de ha semmiben sem hiszel, már élő halott vagy."
Kertész Imre
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ