Jövő évi pályázatokról, ismeretterjesztő filmek támogatásáról döntött az NMHH Médiatanácsa
Dátum: 2016. december 26., hétfő, 13:12

A jövő évi animációs, ismeretterjesztő és dokumentumfilmes pályázat keretösszegéről, illetve kilenc ismeretterjesztő film támogatásáról és rádiófrekvenciákról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa idei utolsó ülésén.

A médiatanács csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 760 millió forint értékben hirdették meg a jövő évi animációs, ismeretterjesztő és dokumentumfilmes pályázatokat, a Kollányi Ágoston-pályázat harmadik fordulójában pedig kilenc ismeretterjesztő film összesen 80 millió forint támogatásban részesül.

A Magyar Média Mecenatúra program keretében meghirdetett 760 millió forintos támogatás célja, hogy a nézők minél több színvonalas, maradandó kulturális értéket képviselő kortárs alkotással találkozzanak a televízióban - olvasható a közleményben.

A Kollányi Ágoston-pályázaton keresztül 250 millió forintból ismeretterjesztő filmek készülhetnek, az Ember Judit-pályázat 330 millió forinttal dokumentumfilmek gyártását támogatja, a Macskássy Gyula-pályázat pedig animációs filmek készítéséhez járul hozzá. A pályázatok első fordulóiban a szinopszisok beadási határideje 2017. február 2.

A médiatanács a Magyar Média Mecenatúra programjában a Kollányi Ágoston-pályázat harmadik fordulójában kilenc ismeretterjesztő film és sorozat - köztük egy határon túli alkotás - elkészítését támogatja.

Döntés született emellett arról is, hogy a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. kérelmére a médiatanács 2017-re szóló hatósági szerződést köt a szolgáltatóval, amelyben rögzítik, hogy a műsorstruktúra módosításával növelik a magyar műsorszámok és a független műsorkészítők által előállított műsorszámok arányát, illetve egyéb intézkedéseket tesznek a médiapiac sokszínűségének növelése érdekében.

A médiatanács hozzájárult az Ozone FM-hálózat tagjainak névváltoztatási kérelméhez, ennek megfelelően nyolc helyi adón a frekvenciajelzéssel ellátott Rádió 1 elnevezéseken sugároznak majd.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„Mit nem adunk föl, azt sohasem veszítettük el."
Friedrich Schiller
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ