Berlinale - Teljessé vált a filmfesztivál versenyprogramja
Dátum: 2017. január 21., szombat, 13:37

Teljessé vált pénteken a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale versenyprogramja. A szervezők utolsóként egy Stanley Tucci rendezésében készült brit-francia koprodukciót, egy kínai animációs filmet és egy francia-belga drámát válogatott be Catherine Deneuve főszereplésével.

Mindhárom alkotásnak a német főváros filmfesztiválján tartják a világpremierjét.

A Berlinale legfontosabb szekciójában idén 24 mű szerepel - 22 világpremier -, 18 lesz versenyben a legjobb filmnek járó Arany Medvéért és a különböző alkotói kategóriákban kiszott Ezüst Medvékért. Köztük van Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása.

Az elsősorban színészként ismert Stanley Tucci filmjében Geoffrey Rush, Armie Hammer, Tony Shalhoub és Sylvie Testud játssza a főbb szerepeket. Az Alberto Giacometti képzőművészről szóló Final Portrait (Az utolsó portré) versenyen kívül lesz látható. A filmben Geoffrey Rush alakítja Giacomettit.

A kínai animációs film rendezője Liu Csien, a címe pedig Hao csi lö (Szép napot!).

A Sage femme (Bába) című filmben, Martin Provost rendezésében együtt lesz látható a vásznon Catherine Deneuve és a franciák egy másik nagy kedvence, Catherine Frot. Az alkotás versenyen kívül szerepel a Berlinalén.

A cannes-i és a velencei mellett legjelentősebb filmfesztivál február 9-én kezdődik és 19-én ér véget.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„ A ráncoknak csak a mosoly helyét lenne szabad mutatniuk. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ