A rendszerváltozás a témája a tavaszi lakiteleki filmszemlének
Dátum: 2017. február 14., kedd, 7:13

Március végéig várják a nevezéseket a szervezők a rendhagyó, tavaszi Rendszerváltó filmszemlére - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola alapítója az MTI-vel.

A Lakitelek Népfőiskola, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum, valamint a Dunaversitas Egyesület április 25. és 27. között rendezi meg a Rendszerváltó filmszemlét a lakiteleki népfőiskolán.

A versenyen részt vehetnek falvak, városok, iskolák televíziói, filmkészítő közösségek, magánszemélyek határon innen és túlról. A jelentkezők olyan egyénileg vagy csoportosan készített magyar nyelvű alkotással nevezhetnek, amely a magyarországi rendszerváltozáshoz vezető eseményt vagy eseményeket, magát a rendszerváltozás folyamatát vagy annak valamely jelentős mozzanatát, személyét mutatja be - tájékoztatott a pályázati feltételekről Lezsák Sándor.

Hozzátette: nevezni korkép, portré, film és társadalomtudomány kategóriákban lehet. Minden benevezett filmről egy rövid szöveges leírást is kérnek, amely az alkalomra készülő katalógusba is bekerül.

A filmszemle felhívása szerint korkép kategóriában legfeljebb 52 perces filmszociográfia szerepelhet, míg a portréfilmek hossza maximum 26 perc lehet. A film és társadalomtudomány kategóriában pedig legfeljebb 45 perces elbeszélt történelemmel - oral history - lehet nevezni.

A beküldött filmek közül előzsűri választja ki a szemlére bejutó alkotásokat. A döntésről a pályázókat április 8-ig elektronikus levélben értesítik. A zsűri elnöke Bíró Zoltán, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatója.

A nevezési lap letölthető a népfőiskola honlapjáról, a www.nepfoiskola.lakitelek.hu oldalról.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„ Ha magunkhoz veszünk egy éhező kutyát, és ellátjuk minden jóval nem fog megharapni. Ez a legfőbb különbség a kutya és az ember között."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ