Újra meghirdette filmszakmai képzési pályázatát a Filmalap
Dátum: 2017. február 21., kedd, 9:04

Újra meghirdette filmszakmai képzési pályázatát a Magyar Nemzeti Filmalap. Az oktatási intézmények és szervezetek április 20-ig pályázhatnak gyakorlatorientált képzésekkel.

A Filmalap MTI-hez eljutatott hétfői közleménye szerint a program célja a magyar filmiparban mutatkozó szakemberhiány hatékony és gyors orvoslása, a magyar filmgyártás versenyképességének növelése, és a munkahelyteremtés. A képzési pályázat idén hat szakterületet érint, köztük az olyan fő hiányszakmák oktatását, mint például a produkciós- és utómunka koordinátor vagy a kameratechnikus. A pályázatok elbírálását szakértők bevonásával szakmai szempontok alapján végzi a szervezet.

A Filmalap ötéves működési tapasztalata, valamint filmipari szereplőkkel és oktatási intézményekkel történő egyeztetések alapján javasolta a filmszakmai képzési hozzájárulás bevezetését, amely a Filmipari Képzési Program forrása lett. Az újítás értelmében minden magyarországi produkció teljes költségvetésének 0,5 százalékával, de legfeljebb 15 millió forinttal hozzájárul a magyarországi filmes oktatás fejlesztéséhez - idézi fel a közlemény.

Mint írják, a várhatóan évi 150-180 millió forint nagyságrendű összegből a Filmalap a már működő, filmes oktatással foglalkozó szervezetek korábban elindított vagy újonnan induló filmes szakalkalmazotti képzéseit támogatja. A kurzusok a piac és produkciók valós igényeit szolgálják, a Filmalap pedig szakmai és minőségi felügyeletet lát el a képzésekkel kapcsolatban. A Filmalap által támogatott képzések - a kedvezőbb tandíjak miatt - széles kör számára elérhetőek.

2017 február végéig a Filmalap támogatásával már 10 hiányszakma gyakorlatorientált képzése indult el - többek között segédoperatőr (focus puller), vágóasszisztens, naplóvezető és rendezőasszisztens - különböző oktatási intézményekben - áll a szervezet közleményében.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

Aforizmák
„ Még a trónszéken is kifényesedik a nadrág."
Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ