BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Till Attila: nagy korszakát éli a magyar film
Dátum: 2017. március 7., kedd, 7:47

Nagy korszakban van a magyar film, mindenki találhat saját szája íze szerint valót - mondta az m1 aktuális csatorna hétfői műsorában Till Attila rendező, aki a nézőket is arra kérte, hogy szavazzanak bizalmat a magyar filmeknek.

A Till Attila által rendezőként és forgatókönyvíróként is jegyzett Tiszta szívvel a Magyar Filmhét vasárnapi díjkiosztóján öt kategóriában is nyert, többek között a legjobb forgatókönyv díját ítélte a zsűri a kerekesszékesekről szóló thrillernek.

Till Attila hangsúlyozta: a film csapatjáték, sok ember energiája és tehetsége kerül bele egy alkotásba.

A magyar filmgyártásról szólva azt mondta, hogy nagy korszakban van a magyar film, sokféle alkotás készül, így mindenki talál saját szája íze szerint valót. Az emberek ma is sok filmet néznek, csakhogy nem feltétlenül a moziban - jegyezte meg a rendező, aki arra kérte a nézőket, szavazzanak egy kis bizalmat a magyar filmeknek.

Tiszeker Dániel, a Magyar Filmhét közönségdíját elnyerő #Sohavégetnemérős rendezője elmondta: "mi voltunk a fekete bárány, de nagyon szép díjjal tértünk haza". A sokak által az Y generáció filmjének tartott alkotás ugyanis nem a klasszikus támogatási rendszerben készült, és a színészek nagy része pályakezdő, a "hendikep" ellenére mégis csodálatos sikert értek el - értékelt.

Mint hangsúlyozta, a #Sohavégetnemérős nem "Wellhello-film", noha az együttes dalai csendülnek fel benne: hat történet látható a filmben, az utolsó például egy laptop képernyőjén keresztül.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„ A nevetés bölcsebbé tesz minket, mint a bosszankodás."
Gotthold Ephraim Lessing
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ