BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Márcuis végén kezdődik a Toldiban a Friss Hús rövidfilmfesztivál
Dátum: 2017. március 8., szerda, 15:14

A Daazo.com 2017 tavaszán újra megrendezi a Friss Hús Budapest nemzetközi rövidfilmfesztivált - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A fesztivál idei válogatását a Toldi moziban lehet megtekinteni március 29. és április 2. között. A filmvetítések mellett pitchfórum és egyéb szakmai programok várják a közönséget. Újdonság, hogy családi programokat is szerveznek koncerttel, foglalkozásokkal és vetítésekkel.

Az ötödik évébe lépett Friss Hús fesztivál, amelynek célja a legújabb rövidfilmek bemutatása és egy szakmai fórum megteremtése, egyre népszerűbb a filmszerető közönség körében, a tavalyi mustrának kétezer látogatója volt. Az idei merítés a 2015. január után készült nemzetközi és magyar rövidfilmekből készült.

A fesztiválra több mint 170 magyar és 1400 nemzetközi rövidfilmet neveztek az alkotók, összesen 65 országból. Az animációs és az élőszereplős filmek külön kategóriában szerepelnek.

A díjakat a fesztivál utolsó napján osztják ki, a magyar versenyprogramban idén a legjobb magyar élőszereplős rövidfilm és a legjobb magyar animációs rövidfilm díja mellett a zsűri odaítéli a legjobb színész és a legjobb színésznő díját, és különdíjakat is átadnak - írták a szervezők.

A fesztivál korábbi magyar válogatásainak legjobban sikerült filmjei nemzetközi filmfesztiválokon is eredményesen szerepeltek: a 2016-os Friss Hús különdíjának nyertese, Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje Oscar-díjat nyert, Cannes-ban pedig Andrasev Nadja filmje, A nyalintás nesze kapott díjat.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„ Hogy szerelmes vagy, az nem ok arra, hogy szeressenek."
Hippolyte Taine
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ