BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Márcuis végén kezdődik a Toldiban a Friss Hús rövidfilmfesztivál
Dátum: 2017. március 8., szerda, 15:14

A Daazo.com 2017 tavaszán újra megrendezi a Friss Hús Budapest nemzetközi rövidfilmfesztivált - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A fesztivál idei válogatását a Toldi moziban lehet megtekinteni március 29. és április 2. között. A filmvetítések mellett pitchfórum és egyéb szakmai programok várják a közönséget. Újdonság, hogy családi programokat is szerveznek koncerttel, foglalkozásokkal és vetítésekkel.

Az ötödik évébe lépett Friss Hús fesztivál, amelynek célja a legújabb rövidfilmek bemutatása és egy szakmai fórum megteremtése, egyre népszerűbb a filmszerető közönség körében, a tavalyi mustrának kétezer látogatója volt. Az idei merítés a 2015. január után készült nemzetközi és magyar rövidfilmekből készült.

A fesztiválra több mint 170 magyar és 1400 nemzetközi rövidfilmet neveztek az alkotók, összesen 65 országból. Az animációs és az élőszereplős filmek külön kategóriában szerepelnek.

A díjakat a fesztivál utolsó napján osztják ki, a magyar versenyprogramban idén a legjobb magyar élőszereplős rövidfilm és a legjobb magyar animációs rövidfilm díja mellett a zsűri odaítéli a legjobb színész és a legjobb színésznő díját, és különdíjakat is átadnak - írták a szervezők.

A fesztivál korábbi magyar válogatásainak legjobban sikerült filmjei nemzetközi filmfesztiválokon is eredményesen szerepeltek: a 2016-os Friss Hús különdíjának nyertese, Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje Oscar-díjat nyert, Cannes-ban pedig Andrasev Nadja filmje, A nyalintás nesze kapott díjat.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ Kevés olyan bosszantó és elviselhetetlen dolog van a világon, mint másnak a jó példája. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ