A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál három helyszínen várja a közönséget áprilisban
Dátum: 2017. március 13., hétfő, 20:36

Április elején kezdődik a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, amely három budapesti helyszínen várja a közönséget.

Az egyhetes fesztivál filmjeit hagyományosan az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Toldi moziban vetítik, új helyszínként kapcsolódik be az Ódry Árpád halálának 80. évfordulójára emlékezve mozivá változó Ódry Színpad.

A 2005-óta versenyfesztiválként is működő Titanic idén is átfogó, sokszínű válogatást ad a kortárs nemzetközi filmek legizgalmasabb alkotásaiból. A nézők befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait és kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait is megtekinthetik - közölték a szervezők az MTI-vel.

A program egyik fénypontjaként Török Ferenc 1945 című filmjét is levetítik, így Magyarországon elsőként a Titanic látogatói nézhetik meg. Az alkotás februárban nagy sikert aratott a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale Panorama nevű programjában, és a közönségszavazatok alapján a harmadik lett, továbbá a miami filmfesztiválon a játékfilmek mezőnyében elnyerte a közönségdíjat.

A Titanicot Johannes Nyholm svéd rendező Óriás című filmje nyitja meg, de a fesztiválhoz kapcsolódó első vetítésre már március 21-én várják a nézőket a Ludwig Múzeumban. Az ingyenes előadáson az Anya című észt filmet lehet megtekinteni, amelyet később a fesztivál idején is bemutatnak.

A 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál április 6. és 13. között várja a mozirajongókat.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ Higgy azoknak, akik az igazságot keresik, de légy óvatos azokkal, akik azt állítják, hogy meg is találták."
André Gide
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ