Sevillában is díjazták Tarr Bélát
Dátum: 2005. november 14., hétfő, 10:18
A Sevillai Filmfesztiválon Arany Giraldillo díjjal tüntették ki a hétvégén Tarr Bélát. Az indoklás szerint: „ A rendező életműve az európai filművészetre meghatározó erejű hatást gyakorolt és művei örök érvényű alkotások".
A „100% európai” mottóval, kizárólag európai alkotásokat műsorra tűző nagyszabású rendezvényen   ünnepélyes keretek között köszöntötték a magyar rendezőt a  Lope de Vega színházban, ahol Jean Vigo  Apropos de Nice című némafilmjét Michael Nyman, a Peter Greenaway filmek zeneszerzője kísérte zongorán.

Tarr Béla díját nemzetközi sajátótájékoztatón jelentették be és ezt követően több közönségtalálkozón is részt vett. Az elismerés odaítélésével párhuzamosan Madridban, Córdobában és más spanyol városokban is vetítik Tarr filmjeit.

Mundruczó Kornél a Sevillai Filmfesztivál versenyprogramjában bemutatott Johanna című operafilmje, amelynek egyik producere Tarr Béla,  a zsűri különdíját nyerte el.

A díj a  film spanyolországi moziforgalmazásanak költségeit biztosítja.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ Jótettért azt várd, hogy további jótetteket várjanak tőled."
Osvát Ernő
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ