Enyedi Ildikó több budapesti moziban is közönségtalálkozón beszélget új filmjéről
Dátum: 2017. március 22., szerda, 8:17

Már majdnem 40 ezren látták Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas filmjét, a Testről és lélekről című alkotást. A nagy érdeklődésre való tekintettel jövő héten több budapesti moziban is találkozhat a közönség a film rendezőjével - közölték kedden a szervezők az MTI-vel.

Az alkotást március 2-tól játsszák a magyar mozikban, csütörtöktől tíz fővárosi és tíz vidéki filmszínház műsorán szerepel.

Az első közönségtalálkozót március 27-én, hétfőn tartják 17 órakor a Filmművész Szövetség szervezésében a Ráday utca 31-ben, ahol a filmet is levetítik. Kedden az Erzsébet téri Akvárium Klubban az álom témájáról szóló beszélgetés vendége lesz Enyedi Ildikó. Erre az eseményre a https://goo.gl/UEZ5nv linken lehet regisztrálni.

A New York Művész Páholy művészeti szalonban Juhász Anna március 29-én, szerdán beszélget Enyedi Ildikóval. Pénteken az Uránia Nemzeti Filmszínházban találkozhat a közönség a rendezővel a 18 órai vetítés után.

A közönségtalálkozó-sorozat április 1-jén, szombaton a Művész moziban zárul, ahol 18 órától angol felirattal látható a Testről és Lélekről, a filmvetítést követően pedig angol nyelven lesz beszélgetés a film rendezőjével.

Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas, Érdemes művész filmjeivel több mint negyven hazai és nemzetközi díjat nyert el korábban.

A Testről és lélekről Borbély Alexandra és Morcsányi Géza főszereplésével készült. A film további szerepeit mások mellett Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán és Nagy Ervin alakítja.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ Minden nevetés nélkül töltött nap elvesztegetett idő."
Charlie Chaplin
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ