Hetvenmillió forintos állami támogatás art moziknak
Dátum: 2017. április 5., szerda, 9:54

Mintegy hetvenmillió forint támogatást nyújt pályázati úton art mozik és art besorolású filmalkotások forgalmazásának támogatására az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága.

Az államtitkárság az art mozik 2016. évi szakmai tevékenységét pályázati úton 38 millió forinttal támogatja; a keretből összesen 27 mozi fenntartója részesül - áll az államtitkárság által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

Tájékoztatásuk szerint emellett az Emmi 31,8 millió forint támogatást nyújt art besorolású filmalkotások forgalmazására.

A vissza nem térítendő támogatás filmenként legfeljebb 2 millió forint, amelyet a 2016. január 1. és 2016. december 31. között bemutatott, art minősítésű filmekre lehetett kérelmezni.

A részletes támogatási listák a http://www.kormany.hu/download/a/e3/01000/D%C3%B6nt%C3%A9si%20lista.pdf#!DocumentBrowse honlapról tölthetők le.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
Aforizmák
„A céltábla nem lőhet vissza."
Molnár Ferenc
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ