Újabb magyar sikerek a nagyvilágban
Dátum: 2005. november 14., hétfő, 10:51
A 27. Noordeljik Filmfesztivál fődíjával tért haza a frízföldi Leeuwardenből A porcelánbaba . Gárdos Péter legutóbbi filmjét a holland fesztivál versenyprogramjában mutatták be, ahol elnyerte a Matad’or-díjat. A rendezvényen Szőke András Zsiguli című munkáját is levetítették.

Kenyeres Bálint Before Dawn című munkája a rövidfilm zsűri különdíját nyerte el a cottbus-i filmfesztiválon. Az elismerést Muhi András az Inforg Stúdió producere vette át a szombat esti díjátadón.

Mundruczó Kornél Johanna című operafilmje elismerő oklevelet kapott Cottbus-ban.

Az idén Magyarországra fókuszáló filmszemlén – mint arról már korábban is hírt adtunk – közel negyven filmből álló programot mutattak be az elmúlt tizenöt év magyar filmterméséből.

Szabó István a fesztivál életműdíját vette át a 15. Cottbus-i Filmfesztivál megnyitóján november 9-én.

A portugáliai Espinho-ban vasárnap este véget ért CINANIMA filmfesztiválon magyar animációkat díjaztak. Ulrich Gábor Mielőtt című alkotása a 7 perc alatti filmek kategóriájának díját nyerte el, as  Kecskemétfilm közreműködésével készült német alkotás, a Laura csillaga (T. Rothkirch - P. Rycker) pedig az egész estés filmek kategória díjában részesült.

M. Tóth Géza Maestro című animációja a közönség díját nyerte el Portugáliában.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„ Ha egy nap nem zongorázom, már észreveszem. Második nap a szakma, harmadik nap a közönség."
Szvjatoszlav Richter
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ