BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Titanic - Horváth György: meg lehet bízni a válogatásban és vannak meglepetések
Dátum: 2017. április 6., csütörtök, 15:27

Meg lehet bízni a válogatásban és vannak meglepetések - ígérte Horváth György, a csütörtökön kezdődő Titanic Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója az M1 aktuális csatorna adásában.

"Arra készülünk, hogy a Titanic jelmondata - A filmfesztivál, ami összeköti a világot - szakmai értelemben igaz és hiteles legyen" - fejtette ki a fesztiválkapitány.

Az idei programot 27 ország filmjeiből állították össze, a mustrán olyan filmeket is műsorra tűznek, mint a csütörtökön a Toldi moziban megtekinthető A szent, a gonosz és a motoros című brazil produkció, amely a legnézettebb film volt Brazíliában.

"Szándékosan vannak populárisabb filmek a válogatásban, megmutatjuk, hogy máshol milyen filmeket szeret a közönség" - mondta.

Beszámolt arról, hogy a versenyprogram fődíját odaítélő zsűrit Enyedi Ildikó filmrendező vezeti, aki Testről és lélekről című filmjéért Arany Medve-díjat kapott az idei Berlinalén, rajta kívül a hosszú ideig filmkritikákat is író Dragomán György, valamint egy francia kritikus, Frédéric Strauss is helyet foglal a testületben. Megemlítette, hogy a mustrán szakmai beszélgetésekre is sor kerül.

A fesztiváligazgató kiemelte, hogy Török Ferenc 1945 című filmjének a Titanicon lesz a magyar premierje. Mint mondta, a fekete-fehérben forgatott, különleges alkotás a Berlinalén is komoly szakmai visszhangot keltett. Operatőre, Ragályi Elemér hétfőn részt vesz azon a műhelybeszélgetésen, amelyet a filmmel kapcsolatban rendeznek az Ódry Színpadon.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
Aforizmák
„ Reménytelen szerelembe kevesebben rokkannak meg, mint a sikeresekbe."
Kner Izidor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ