Andy Vajna: minden negyedik mozilátogató magyar filmet nézett a hétvégén
Dátum: 2017. április 12., szerda, 19:47

Minden negyedik mozilátogató magyar filmet nézett a hétvégén; "gratulálok a magyar filmeseknek!" - közölte Andy Vajna filmügyi kormánybiztos Twitter oldalán.

A Filmfogalmazók Egyesületének adatai szerint a magyar filmekre összesen 44 ezer 158 néző váltott jegyet. Herendi Gábor Kincsem című filmjét az elmúlt hétvégén 28 ezer 114-en nézték meg, ezzel már összesen 232 010 nézőnél tart és az év második legnézettebb filmje lett maga mögött hagyva a Logan és a Kong - Koponyasziget című nagyköltségvetésű amerikai filmeket.

A Brazilok című vígjáték 13 ezer 199 nézővel kitűnően indult, az alkotást M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor jegyezi.

Enyedi Ildikónak a Berlinalén Arany Medvével jutalmazott Testről és lélekről című filmjét 2078-an nézték meg, így összesen már 52 ezer 443 nézőnél tart. Továbbra is műsoron volt Vranik Roland Az állampolgár című alkotása és Sopsits Árpád A martfűi rém című krimije - tartalmazza az összegzés.

Török Ferenc 1945 címmel készült történelmi filmjének premier előtti díszbemutatója teltházzal ment a Titanic fesztiválon szombat este. A film április 20-tól lesz látható országszerte a mozikban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ Hősnek lenni a legrövidebb lejáratú foglalkozás a földön."
Rogers
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ