Ötvenkét versenyfilmet neveztek az idei a VAS-FILM Fesztiválra
Dátum: 2017. április 19., szerda, 15:35

Ötvenkét versenyfilmet és 27 úgynevezett információs filmet mutatnak be április 22-23-án a Vas megyei Táplánszentkereszten 13-ik alkalommal megrendezendő VAS-FILM Függetlenfilmes Fesztiválon - mondta el az MTI-nek szerdán a rendezvénysorozat főszervezője, ötletgazdája.

Meskó Krisztián, a Jókai Mór Művelődési Ház vezetője közölte: eredetileg a VAS-FILM Fesztivállal azoknak a Vas megyei függetlenfilmes alkotóknak szerettek volna bemutatkozási lehetőséget adni, akik nem, vagy csak nagy nehézségek árán jutottak volna el országos filmfesztiválokra. Ma már az ország számos pontjáról, idén például Pécsről, Egerből, Dunaújvárosból, Gyömrőről, Tatabányáról sőt a Felvidékről és a Vajdaságból is neveztek be filmeket, illetve jelezték érkezésüket alkotók - tette hozzá.

Kiemelte: a találkozónak sajátos "beszélgetős" hangulatot ad, hogy a közönség és a zsűri - melynek elnöke idén Kulcsár Tamás filmrendező - minden évben egyszerre nézheti meg a filmet, előttük zajlik az értékelés.

Meskó Krisztián szólt arról is, hogy szombaton és vasárnap is folyamatosan zajlanak majd az ingyenes vetítések, az eredményhirdetést és díjkiosztót pedig 23-án este hét órakor tartják.

Hozzáfűzte: a VAS-FILM Fesztivált a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) pályázati támogatásából és a helyi önkormányzat segítségével tudják megrendezni.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„ Túlságosan okosnak lenni szinte már illetlenség"
Gorkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ