Kihirdették a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál európai versenyprogramját
Dátum: 2017. április 23., vasárnap, 15:06

Eldőlt a három-háromtagú előzsűri döntése alapján a júniusi Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) európai versenyprogramja - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A KAFF-fal párhuzamosan, új név alatt futó 10. Európai Animációs Játékfilm és TV-film Fesztiválon az európai egészestés animációk, tv-speciálok mellett idén először a tv-sorozatok is megmérettetnek.

Az egészestés animációs versenyprogramba a háromtagú előzsűri - Csenkiné Túri Edit, a kecskeméti Otthon Mozi vezetője, Orosz Anna Ida filmteoretikus és Lukács Péter Benjámin sound designer - hét, köztük három, itthon korábban már bemutatott, Oscar-díjra jelölt filmet választott. A vörös teknős, az Életem Cukkiniként és a Fantomfiú mellett bekerült a versenyprogramba a francia Jean-Francois Laguionie új filmje, a Louise a parton című, valamint a szintén francia Sébastien Laudenbach A levágott kezű lány című Grimm-mese feldolgozása. Beválasztották továbbá a román Anca Damian új animált dokudrámáját, a Varázshegyet is, valamint a Magyarországon először a KAFF-on látható Ethel & Ernest című családi animációs filmet, a brit Roger Mainwood alkotásában.

A kibővült európai versenyprogram további két kategóriájába nevezett televíziós produkciókat Boronyák Rita filmkritikus, Horváth Ádám Márton televíziós szerkesztő és Szórády Csaba animációs rendező válogatta elő. Döntésük nyomán az összesen 91 nevezett alkotásból 7 tv-speciál és 22 tv-sorozat került be a megmérettetésbe.

A magyar versenyprogram filmjeinek előzsűrizése jelenleg is tart. A KAFF-ot, a hazai animációs filmek fesztiválját idén 13. alkalommal rendezik meg június 21. és 25. között Kecskeméten.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ ...a női ösztönök hamarabb találkoznak, és hamarabb jutnak egyezségre, mint a férfiak értelme."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ