BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Kisfilmekből álló válogatásokat visz moziforgalmazásba a Film Farm
Dátum: 2017. május 16., kedd, 15:16

A Film Farm elnevezésű projekt a kisfilm műfajára szeretné ráirányítani a nézők figyelmét egy kilenc alkotásból álló válogatással, amelyet csütörtöktől országszerte számos moziban láthat a közönség.

Film Farm elnevezésű projektjét azért hozta létre Borsos Miklós, a koncepció kidolgozója és megvalósítója, hogy megismertesse a rövidfilmet mint műfajt a szélesebb közönséggel egy egészen újfajta mozis élményen keresztül - olvasható a projekt kommunikációjával megbízott ügynökség közleményében.

Ehhez kiemelten fontos volt a válogatásnál, hogy mindenki által érthető és élvezhető, valamint magas színvonalú darabok kerüljenek egymás mellé.

A kilenc film között láthatja a közönség Barcsai Bálintnak az első magyar holdra szállásról szóló, 035 című filmjét, majd Szupermosás címmel Gergely Zoltán egy éjszakai autómosóról szóló alkotását. Ezt követi Madarász Isti Előbb-Utóbb című második világháborús thrillere, de látható lesz Lóth Balázs Epilógus című filmje és Géczy Dávid Győztes című alkotása is. Sújtólég címmel Borsos Miklós filmjét, majd Nyíri Kovács István és Borsos Miklós egy rejtélyes hajnali telefonhívásról szóló közös alkotását ismerheti meg a közönség Rend a lelke címmel, majd Glaser Kati Három nagymamám volt című animációja lesz látható. A sort Szirmai Márton Szalontüdő című alkotása zárja.

A filmek közül a 035-öt, az Epilógust, valamint a Három nagymamám volt című munkákat fesztiválokon kívül máshol még nem láthatta a közönség, a Sújtólég és a Rend a lelke pedig ebben az összeállításban debütál.

Csütörtöktől a Budapest Film mozitermeiben, az Uránia moziban, valamint Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Sopronban, Salgótarjánban is vetítik a filmet, de a lista a szervezők közleménye szerint folyamatosan bővül.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ A szorgalom a közepes tehetség legnagyobb segítője."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ