Megkezdődött Csuja László első nagyjátékfilmjének forgatása
Dátum: 2017. május 18., csütörtök, 16:42

Megkezdődött Csuja László Virágvölgy című első nagyjátékfilmjének a forgatása; a felnőtté válás történetével keresztezett road movie főszereplői Réti László, többszörös paraolimpia bajnok és Berényi Bianka, az EU Cannibal frontembere - közölte a film gyártója szerdán az MTI-vel.

Csuja László, a Filmalap Inkubátor Programjának egyik győztese Enyedi Ildikó mentorálásával kezdte el a forgatást, amely 25 napig tart Szentendrén, Délegyházán, Budapesten és Békásmegyeren.

A történet szerint Bianka napok óta a városban lődörög, próbál ismerkedni, de mindent és mindenkit unalmasnak tart. Egyik délután hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd játékból, provokációból apát és otthont keres maguknak. A munkásszállón lakó, enyhén értelmi sérült Laci fogadja be őket. Biankának a családalapítás izgalmas szerepjáték, míg a társadalom által lefokozott fiú számára halálosan komoly ügy: élhető otthont akar teremteni családjának, ezért elköti nagybátyja lakókocsiját. Ezzel azonban kényszerpályára kerül.

A film férfi főszereplője, a 21 éves Réti László a 2004-es nyári paraolimpiai játékokon Athénban egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet hozott haza görkorcsolyában, 2010-ben pedig Szentpéterváron műkorcsolya Európa-bajnoki címet nyert. A film női főszereplője a 20 éves Berényi Bianka DJ-zik, ruhákat tervez, de leginkább radikális hangvételű zenei projektjével, az EU Canniballal hívta fel magára a kortárs popzene iránt érdeklődők figyelmét.

A tájékoztató idézi Csuja László rendezőt, aki elmondta: "a Virágvölgy egy coming-of-age történet. A film kitaszított, a társadalom perifériáján élő emberekről szól: az ő igazságukat szeretném átélhetővé tenni. Lacinak egyik percről a másikra kisfiúból apává kell válnia. A film azt ábrázolja, hogy ezzel a kihívással hogyan küzd meg. A casting majdnem egy évig tartott, a film szereplőinek jelentős része amatőr lesz, akikkel nem történek meg ezek az események, de akár meg is történhettek volna".

Csuja László 2008-ban fejezte be tanulmányait a Magyar Táncművészeti Főiskolán, 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Az elmúlt években rövidfilmekkel már felhívta magára a figyelmet. Foszfor című kisfilmje három, Európa Filmdíjra előválogató fesztiválon is nagy sikerrel szerepelt.

A film forgatókönyvét Csuja László és Nagy V. Gergő írta. Az operatőr Vass Gergely. A film Muhi András és Ferenczy Gábor producerek vezetésével készül a Focusfox gyártásában.

A produkció 62 millió forint támogatást kapott az elsőfilmeseket segítő Filmalap Inkubátor Programtól. A film teljes költségvetése 82 millió forint. A Virágyvölgy a tervek szerint jövő ősszel lesz látható a hazai mozikban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ Hősnek lenni a legrövidebb lejáratú foglalkozás a földön."
Rogers
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ