A Testről és lélekről című filmet is bemutatják a kolozsvári TIFF-en
Dátum: 2017. június 1., csütörtök, 9:42

A magyar filmeknek szentelt nap keretében Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotását is bemutatják a pénteken kezdődő kolozsvári 16. Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF).

A június 2. és 11. között zajló fesztiválon az előző évek hagyományainak megfelelően magyar napot is tartanak június 7-én, amelyen nyolc magyar filmet láthat a közönség.

A szervezők közlése szerint Enyedi Ildikó filmjének vetítésén részt vesz a film szereplői közül Borbély Alexandra és Nagy Ervin.

Az idei Berlinalén a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjjal kitüntetett alkotás mellett látható lesz a Hajdu Szabolcs rendezte Ernelláék Farkaséknál című játékfilm, valamint az idén a legjobb rövidfilmnek járó Oscar-díjjal kitüntetett, Deák Kristóf által rendezett Mindenki című film.

A szervezők levetítik Sopsits Árpádnak A martfűi rém című játékfilmjét, illetve Vranik Roland Az állampolgár és Gigor Attila Kút című alkotását. Műsorra tűzik Bereczki Csaba Soul Exodus és Varga Ágota Vasgyökerek című dokumentumfilmjét is.

A fesztivál magyar napja a kolozsvári Bánffy-palota udvarán a marosvásárhelyi Moonfellas együttes koncertjével ér véget. A programok a Magyar Nemzeti Filmalap és a Balassi Intézet támogatásával valósulnak meg.

Az idén a TIFF-nek Alain Delon francia színész lesz a díszvendége, akit ebből az alkalomból életműdíjjal tüntetnek ki. A TIFF Kelet-Közép-Európa egyik legjelentősebb nemzetközi filmfesztiválja.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Aforizmák
„Mire az ember megöregszik, a gyertya többe kerül, mint a születésnapi torta."
Bob Hope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ