A Testről és lélekről című filmet is vetítik a bukaresti Balassi Intézet évadzáró estjén
Dátum: 2017. június 21., szerda, 9:39

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét is levetítik a bukaresti Balassi Intézet évadzáró estjén, amelyen lesz könyvbemutató, koncert, kiállítás is.

Az intézmény keddi tájékoztatása szerint a pénteken késő délutántól éjfélig tartó, Balassi by Night elnevezésű rendezvényen bemutatják román nyelven Garajszki Margit Bartók és a fából faragott királyfi című mesekönyvét, amely a bukaresti GrafoArt Kiadónál jelent meg. A könyvet Bara Hajnal ültetette át román nyelvre. A mesekönyv alapján készült zenés előadáson a szerző adja elő a történetet Borzási Dávid fuvolakíséretével. A magyar nyelvű előadást Fazakas Ernő színművész szinkrontolmácsolásában élvezhetik a román gyerekek.

Évek óta sikeres együttműködés van a bukaresti Balassi Intézet és a Bukaresti Képzőművészeti Egyetem között, ennek keretében mutatják be Forray Lászlónak, az egyetem végzős diákjának Organic/Inorganic című kiállítását. A Bukaresti Nemzeti Zeneművészeti Egyetem diákjaiból álló Game ütőhangszeres együttes, valamint a Soul Serenade is koncertet ad az intézmény udvarán felállított színpadon.

Az est kiemelt programjaként mutatják be Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét, amely februárban a 67. Berlinalén elnyerte a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjat. Az alkotás hamarosan a román mozikban is látható lesz, de Bukarestben először a Balassi Intézetben mutatják be.

Az est során magyar gasztronómiai sarok is működik.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„ Azok a nők, akik azt hiszik, hogy a férfiakat a hasukon keresztül lehet megfogni, egy jó arasznyit tévednek."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ