A nőknek szentelt vetítéssorozattal készült az idei nyárra az Uránia
Dátum: 2017. július 3., hétfő, 8:29

Élik az életüket - Női nézőpontok címmel indít egy hónapos vetítéssorozatot július 6-án az Uránia Nemzeti Filmszínház.

A válogatásban tizenkilenc új, vagy korábban már vetített filmet láthat a közönség. A legkülönfélébb műfajokat és történeteket felvonultató alkotásokat a női szál fűzi egybe: főhőseik változatos női karakterek, akikre rácsodálkozhatnak, akikért izgulhatnak és akikben magunkra ismerhetnek a nézők - olvasható a filmszínház MTI-hez eljutatott közleményében.

Az augusztus 2-ig tartó vetítéssorozat filmjei négy téma köré csoportosulnak. Egy részükben az apákhoz, a családhoz, a hagyományhoz fűződő ambivalens viszony dominál (Toni Erdmann, Határidős esküvő, Elválaszthatatlanok, Amy, Őrült boldogság), másik részükben valamilyen titkok, gyakran múltbeli rejtély mozgatja a történetet (A kertész titka, A stylist, Julieta, Én és a mostohám, A Bigger Splash, A remény receptje).

Néhányuk olyan nőkről szól, akiknek sorsába beleszólt a történelem (Menedék, Ártatlanok, Egy német sors, Jackie) és olyan alkotások is szerepelnek a kínálatban, amelyek a szerelem és erotika témáját variálják izgalmasan (A szobalány, Az utolsó tangónk, A szerelem története, Őrült szerelem).

A részletes műsor elérhető az Uránia weboldalán.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„Ne köpj a kútba, mert lehet, hogy innod kell belőle!"
orosz közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ