Elkezdődött Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmjének forgatása
Dátum: 2017. agusztus 23., szerda, 19:53

Megkezdődött Kárpáti György Mór (Erdő, Provincia, Gólyatábor) első nagyjátékfilmje, az 1848-49-es szabadságharc idején játszódó Guerilla forgatása az Inkubátor Program 64 millió forintos támogatásával - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel szerdán.

A történet két testvér viszonyán és egy szerelmi háromszög történeten keresztül mutatja meg az erdő mélyén harcoló fiatal gerillák életét. Barnabás a forradalom kitörésekor elbújt a sorozás elől, helyette az öccse vonult be. Útnak indul, hogy megkeresse és hazavigye a testvérét. A háborúval való találkozás azonban olyan élmény számára, amelynek hatására újra kell értékelnie a bátorságról és felelősségről alkotott képét.

A közlemény szerint a film készítőinek célja, hogy a közeli perspektíva használatával újrafogalmazzák a történelmi film műfaját. A Guerilla főszereplői fiatal színészek: Váradi Gergely, Mészáros Blanka és Vilmányi Benett. A filmben többek között szerepel még Orbán Levente (Saul fia, Kojot), Vlagyimir Szvirszkij (Ködben) fehérorosz színész, Karl Fischer (Szomorú vasárnap) és Thomas Schubert (Atmen) osztrák színészek is.

A film operatőre az elsőfilmes Hartung Dávid. Látványtervezője Antal-Fógel Adrienn, dramaturgja Lányi Zsófi, akiknek szintén a Guerilla lesz az első játékfilmjük. A jelmeztervező Szlávik Juli, a vágó Duszka Péter Gábor, a zeneszerző Márkos Albert, a hangmérnök Balázs Gábor és Péterffy Máté. Az alkotást a Proton Cinema gyártja, producere Petrányi Viktória.

Kárpáti György Mór a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) filmrendező szakán végzett az Enyedi Ildikó rendező-forgatókönyvíró és Máthé Tibor operatőr vezette osztályban; Erdő című vizsgafilmjét a Berlinalén, Provincia című diplomafilmjét a Cannes-i Filmfesztivál programjában mutatták be.

Az Inkubátor Program fő célkitűzése, hogy lehetőséget biztosítson a legtehetségesebb fiatal filmesek első mozifilmjének megvalósítására - olvasható a közleményben, amely kitér arra is: a Guerilla bemutatóját 2018 tavaszára tervezik az alkotók.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„Minden vegetáriánus megváltozik, ha örököl egy szalámigyárat."
Moldova György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ