A CineFesten és a Színházak éjszakáján is látható lesz a Hetedik alabárdos
Dátum: 2017. szeptember 8., péntek, 10:17

Magyarországi premierje előtt a Katona József Színházban is látható lesz a Színházak éjszakáján Vékes Csaba Hetedik alabárdos című filmje, amely a pénteken kezdődő miskolci Jameson CineFest versenyprogramjában is szerepel.

A nézők mindkét rendezvényen találkozhatnak és beszélgethetnek a film alkotóival, színészeivel. A Katonában a moderátor Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész, a Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója lesz szeptember 16-án - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Vékes Csaba filmje egy humoros karriertörténet, amelyben a mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően a teátrum vezető rendezőjévé válik. A napjaink színházi világában játszódó, szürreális elemekkel tarkított szatírából kiderül, hogy a főhős mit tud kezdeni a vadonatúj megbízatással.

A filmben a címszereplő Bánki Gergely mellett Sárközi-Nagy Ilona, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művésze, Bezerédi Zoltán, Ónodi Gábor, Ujlaki Dénes, Mohai Tamás, Nagy Ervin, Murányi Tünde, Kalocsay Mercedes, Ruszina Szabolcs, Majzik Edit, Felhőfi-Kiss László, Dióssi Gábor, Pálos Hanna és Polgár Péter látható.

A Filmalap fiatal tehetségeket támogató Inkubátor Programjának elsőként elkészült alkotását a hazai mozikban szeptember 21-től vetítik, világpremierjét szeptember 2-án tartották az alkotók jelenlétében a 41. Montreali World Filmfesztiválon,

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ ...miről beszélhet egy rendes ember a legnagyobb élvezettel? A felelet: saját magáról."
Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ