Animációs filmfesztivál támogatásáról döntött a médiatanács
Dátum: 2017. szeptember 27., szerda, 9:08

Heti ülésén helyi rádiós frekvenciákra érkezett pályázatok alaki érvényességéről, hálózatba kapcsolódásról és a budaörsi Primanima Nemzetközi Animációs Filmfesztivál támogatásáról is döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, amely helytelen termékmegjelenítés miatt bírsággal büntette az RTL Klub televíziós csatornát.

A testület MTI-hez eljutatott közleménye szerint az október 18. és 21. között rendezett animációs fesztiválon összesen 1,5 millió forint értékben jutalmat ajánl fel a legígéretesebb magyar tehetségnek járó George Pal-díj, a közönségszavazatok alapján a legnépszerűbb magyar film alkotójának járó Macskássy Gyula-díj, valamint a gyermekközönség voksai alapján legnépszerűbb magyar meseanimációnak járó Csermák Tibor-díj nyerteseinek. Tavaly ezeket a díjakat Tóth Luca (Superbia), Bucsi Réka (Love), valamint Bárczy Örs (Hey Deer!) és Gelley Bálint Farkas (Átjáró Másvárosba - Első fejezet: Közbenjáró) nyerte el.

A tanács emellett összesen 400 ezer forint bírsággal sújtotta az RTL Klubot, mert a Bringasáv című műsor áprilisi és májusi adásainak hatósági ellenőrzésekor egyrészt indokolatlan hangsúlyt fektetett az egyik, áruhiteleket nyújtó pénzügyi intézet termékének bemutatására, másrészt a törvény szellemébe ütköző módon ösztönzött a támogató cég termékének megvásárlására.

Mint írják, a Nagykanizsa 95,6 MHz helyi kereskedelmi rádiós frekvencia pályázati eljárásában a médiatanács elfogadta a dtm Media Hungary Kft. hiánypótlását, és nyilvántartásba vette a pályázót. Hasonlóan járt el a testület a Telkibánya 100,6 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati eljárásában a Médiahíd Kft.-vel is, amely egyedüliként nyújtott be pályázatot, és megfelelt az alaki vizsgálaton.

A Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft., valamint a Radio Plus Kft. közös kérelmére a tanács október 15-étől engedélyezte a Zalaegerszeg 95,1 MHz és a Budapest 96,4 MHz rádiós jogosultság hálózatba kapcsolódását, előbbi Egerszeg Rádió helyett 95,1 Rádió 1 néven folytatja a sugárzást - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
Aforizmák
„Céltalan élet nem lehet tiszta."
Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ