A varsói filmfesztiválon mutatják be Politzer Péter Férfikor című filmjét
Dátum: 2017. szeptember 29., péntek, 8:18

Októberben, a varsói filmfesztivál versenyprogramjában mutatják be Politzer Péter Férfikor című első nagyjátékfilmjét.

A magyar rendező 77 perces, fekete-fehér alkotása az október 13. és 22. között zajló A kategóriás varsói filmfesztivál Competition 1-2 elnevezésű, első, illetve második nagyjátékfilmeket összegyűjtő versenyprogramjában mutatkozik be a nemzetközi közönség előtt - adta hírül közleményben csütörtökön a Cirko Film.

A fesztiválra minden évben több száz alkotást neveznek, a Competition 1-2 programban azonban mindössze 16 filmet mutatnak be.

A Férfikorban három budapesti férfi élete villan fel. Dezső, a 91 éves fotóművész és lemezhamisító élete gazdag szövetének utolsó szálait szövögeti. Frank, a negyvenes nagybőgős elveszíti a lakáskulcsait, amitől romba dől precízen összeállított napja, a kamasz Samunak pedig váratlanul egy hétig egyedül kell szembenéznie az iskola, a barátság és a szerelem kihívásaival.

A fotóművészt a 2016 tavaszán elhunyt Szipál Márton alakítja, a további szerepekben Fischer Samu, Vass "Frank" Péter, Dióssi Gábor, Tamási Zoltán, Vásári József és Esztergályos Cecília láthatók.

Politzer Péter csaknem húsz éve foglalkozik játékfilmek, dokumentumfilmek és reklámok vágásával. Kétszer kapta meg az Arany Olló-díjat, dolgozott többek között Hajdu Szabolccsal, Alföldi Róberttel, Madarász Istivel és Árpa Attilával is. 2003 óta ír és rendez, a Férfikor az első nagyjátékfilmje.

A film állami támogatás nélkül, alacsony költségvetésből készült, producere a 2016-ban elhunyt Angelusz Iván volt. A közönség november közepétől láthatja a Férfikort a magyar mozikban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„A nyelv semmivel sem inkább kulturális találmány, mint mondjuk a függőleges testhelyzet."
Steven Pinker
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ