Magyar filmek a fókuszban a zürichi fesztiválon
Dátum: 2017. október 4., szerda, 8:47

Zürichben a magyar alkotókra fókuszál a filmvilág. A hétvégén kezdődött és október 8-ig tartó nagy presztízsű fesztivál New World View Hungary címmel az elmúlt évek magyar filmterméséből mutat be különprogramot.

A filmvilág legnagyobb sztárjait, köztük az idei életműdíjas Glenn Close-t, Alicia Vikandert, Roman Polanskit, Rob Reinert, Emmanuelle Seigner-t és Jake Gyllenhaalt felvonultató svájci fesztivál tizennyolc magyar alkotást mutat be a nemzetközi közönségnek - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, Borbély Alexandra, Enyedi Ildikó, Fabricius Gábor, Fenyvesi Zoltán, Hajdu Szabolcs, Horváth Lili, Hörcher Gábor, Kristóf György, Török Ferenc, Reisz Gábor, Vranik Roland, Zomborácz Virág, valamint a Mindenki című Oscar-díjas rövidfilm 14 éves sztárja, Gáspárfalvi Dorka személyesen részt vesz a zürichi filmfesztiválon.

A Testről és lélekről című Berlinale-fődíjas alkotás premierje a hétvégén nagy sikerrel zajlott, a díszbemutatón Enyedi Ildikó és Borbély Alexandra is jelen volt. Reisz Gábor Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmjéhez különleges videóajánló készült, amelyben a zürichi fesztivál egyik szervezője - félig magyarul - bevallja, hogy élete első és egyetlen DVD lemeze a nemrég Budapesten vásárolt Reisz Gábor-film.

A Filmalap szakmai közreműködésével megvalósult New World View Hungary válogatásban műsoron lesz a közelmúlt nagy sikerei közül az 1945, Az állampolgár, az Ernelláék Farkaséknál, a Fehér Isten, a Saul fia, a Szerdai gyerek, a Tiszta szívvel, az Utóélet és a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, továbbá számos díjnyertes magyar rövidfilm.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„A világ gonoszságára Istennek egyetlen mentsége van – hogy nem létezik."
Friedrich Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ