Rövidfilmek gyártására hirdet pályázatot az Emmi
Dátum: 2017. október 20., péntek, 18:23

Rövidfilmek gyártására, filmgyártás előkészítésére hirdet pályázatot 50 millió forint keretösszeggel az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága.

Pályázni magas művészi értékű, legfeljebb 24-26 perces dokumentumfilmek, animált rövidfilmek és fiktív történeten alapuló rövidfilmek gyártásának, valamint filmgyártás-előkészítésének támogatására, teljes filmalkotás gyártására vagy egyes részfeladatok támogatására lehet - közölte az államtitkárság pénteken az MTI-vel.

Magyar filmalkotás esetén a vissza nem térítendő támogatás a filmalkotás gyártási költségvetésének száz százalékáig terjedhet; a támogatás minimum összege 500 ezer forint, legfeljebb 4 millió forint adható.

Pályázhat minden, a mozgóképszakmai hatóság által nyilvántartásba vett filmelőállító, magyarországi székhellyel vagy telephellyel rendelkező civil szervezet, közalapítvány, központi költségvetési szerv, helyi önkormányzat, helyi önkormányzati költségvetési szerv, gazdasági társaság, egyéni vállalkozó, egyéni cég, határon túli magyarországi telephellyel rendelkező szervezet.

A támogatásban magyar filmalkotás, illetve magyar részvételű filmalkotás részesíthető.

A pályázat benyújtási határideje: november 18., a filmeket december 1-je és 2018. december 31. között kell elkészíteni.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ Bármennyi jót mondanak is rólunk, ezzel semmi újat nem adnak a tudtunkra."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ