A Pannonfíling mozgóképes találkozót november elején rendezik Veszprémben
Dátum: 2017. október 22., vasárnap, 8:31

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a rövidfilmeket felvonultató Pannonfíling mozgóképes találkozót november elején Veszprémben. A filmszemle legijesztőbb alkotását különdíjjal jutalmazzák - tájékoztatta az MTI-t a találkozó szervezője.

Németh Csaba elmondta, hogy ötvenhárom hazai és határon túli alkotás érkezett a november 4-re tervezett találkozóra, ahová műfaji megkötés nélkül jelentkeztek az alkotók, többségében negyedórás alkotásokkal. A beérkezett alkotásokból szakmai előzsűri választotta ki a huszonegy versenyfilmet.

2015-ben a legviccesebb, tavaly a legromantikusabb film kapta, az idei esztendőben pedig a legfélelmetesebb alkotás nyeri el a különdíjat. Erre utal a különdíj PannonPara elnevezése - fűzte hozzá.

Németh Csaba beszélt arról is, hogy a találkozó lehetőséget ad a filmek versenyeztetésére, elsősorban azonban a "filmklub hangulat" a szemlén, ahol az alkotók, a zsűri és a nézők megoszthatják egymással gondolataikat.

Az idei találkozó zsűritagjai Fazekas Gyöngyi, a tavalyi fesztivál győztese, Krámer György, táncművész, koreográfus és Pálfi György, filmrendező - mondta a szervező.

A találkozón Engelmann Péter előadását is hallhatják az érdeklődők, aki a #help című, önerőből készült rövidfilm nemzetközi fesztiválszerepléseinek tapasztalatait osztja meg a hallgatósággal. A fesztiválon a legijesztőbb alkotáson kívül az első három helyezett kap elismerést és átadnak egy közönségdíjat is az ingyenesen látogatható rendezvényen- fűzte hozzá.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„ Okos ember: azt mondja, amit én."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ