Finnország lesz az idei Anilogue Animációs Filmfesztivál vendége
Dátum: 2017. november 1., szerda, 16:36

Finnország lesz az idei Anilogue Animációs Filmfesztivál vendége; az új finn animáció legizgalmasabb alkotásai mellett az elmúlt év legjelentősebb animációs filmjeit láthatja a világ minden tájáról a közönség november 29. és december 3. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Kino moziban Budapesten.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint tizenöt egészestés és több mint 200 új animációs rövidfilm szerepel az idén tizenötödik évadához érkező filmfesztivál programjában.

Az eseményen láthatja először a magyar közönség a legendás Sinkai Makoto Your Name című alkotását, amely Japánban minden idők legnézettebb animációs filmje lett.

A nyitófilm ezúttal Kínából érkezik: a Have a Nice Day című, egész estés animáció a tarantinói film noirt napjaink kínai külvárosi alvilágába helyezi - ezzel a szokatlan kombinációval hazájában is nagy port kavart.

Budapest legnagyobb animációs fesztiválján idén számos gyerekprogram várja a családokat. A Makám együttes és a Metropolitan Egyetem animáció szakos hallgatói közös, animált látványkoncerttel készülnek, a Bölcs Kavics alkotócsoport videójáték-készítő workshopot tart, és több animációs program is várja a látogatókat a Magvető Caféban, a Budapest Schoolban és a Liszt Ferenc téri gyermekkönyvtárban is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„ A tudatlanságnak csak egy takarója van: a nyelv; minek azt mozgatni?"
Mikszáth
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ