Kortárs latin-amerikai dokumentumfilm szemlét rendeznek Budapesten
Dátum: 2017. november 8., szerda, 17:40

Déli Doku címmel szerdától vasárnapig rendezik meg Budapesten a kortárs latin-amerikai dokumentumfilm szemlét, amelynek műsorán hét latin-amerikai ország egy-egy alkotását, valamint egy rövidfilm-válogatást láthat a közönség több fővárosi helyszínen.

Kortárs latin-amerikai filmek ritkán, dokumentumfilmek pedig alig jutnak el Magyarországra, ezért is különleges a Déli Doku alternatív filmes esemény, amely Argentína, Brazília, Chile, a Dominikai Köztársaság, Kuba, Mexikó, Panama és Salvador dokumentumfilmjeit mutatja be, valamint egy rövidfilm-válogatást a kubai EICTV (Escuela Internacional de Cine y Televisión de San Antonio de los Banos) filmiskolában készült alkotásokból.

A filmeket eredeti nyelven, angol és legtöbb esetben magyar felirattal láthatja a közönség.

Az ingyenes fesztivál érdekessége, hogy a vetítések nemcsak mozikban, hanem művészeti és közösségi terekben, valamint magánlakásokban zajlanak, ezzel rámutatva a kortárs filmforgalmazás alternatív lehetőségeire is. Egyes vetítések után közösségi eseményekre is sor kerül, a nyitó rendezvény után például szerdán Cumbia party-t tartanak a Nagymező utcai House Barban.

A rendezvény keretében lesz vetítés a Bem moziban, a Kugler Galérián, a Docuartban, a Cervantes Intézetben, az Aurorában, a House Barban és több magánlakásban is.

A projekt művészeti producere a kolumbiai Manuel F Contreras, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájának Stipendium Hungaricum-ösztöndíjas hallgatója.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„ Semmi sem kelti bennünk annyira a végtelenség érzetét, mint a butaság."
Ödön Von Horváth
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ