Díjat nyert Balin a Brazilok című magyar film
Dátum: 2017. december 11., hétfő, 20:48

M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor vígjátéka, a Brazilok nyerte a legjobb külföldi film díját a 15. Royal Bali Nemzetközi Filmfesztiválon, Indonéziában - közölte a Filmalap az MTI-vel hétfőn.

A közlemény szerint a hétvégén zárult seregszemlén szakmai zsűri döntött a díjról. A magyar vígjáték a 2017-es év jelentős közönségsikereinek egyike volt, áprilisi premierje óta mintegy 77 ezer magyar néző váltott rá jegyet.

A film története szerint az új, fiatal plébános (Bánki Gergely) elintézi a polgármesternél (Fekete Ernő), hogy a helyi cigánytelepen csellengő kamaszok csapata, a Brazilok, élükön a börtönből frissen szabadult, aranylábú rosszfiúval (Nagy Dániel Viktor) indulhasson a falubajnokságon. Az esélyes a helyi önkormányzat nagyvadjaiból álló társaság, élén a polgármester, aki nem tud hibázni, és helyettese (Schmied Zoltán), aki meg nem szeret.

A Brazilok a Filmalap támogatásával az M&M Film gyártásában készült - írja a közlemény.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ Okos ember: azt mondja, amit én."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ