BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Dél-Amerikában díjazták a Zero című filmet
Dátum: 2017. december 21., csütörtök, 7:02

Zero című alkotásáért Nemes Gyula nyerte a legjobb rendező díját a Montevideo Fantástico nemzetközi filmfesztiválon - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel kedden.

Mint írják, Uruguay fővárosában 10. alkalommal rendezték meg a zsánerfilmek seregszemléjét december 6. és 13. között. A jubileumi válogatásban 40 országból érkezett mintegy 100 filmalkotást vetítettek, a díjakról szakmai zsűri döntött.

Nemes Gyula magyar-cseh-német koprodukcióban készült Zero című kísérleti filmje egy méhész története, aki anarchista terrort indít a rendszer ellen, hogy megmentse a méheket.

A Zero immár 5 kontinens 23 országának 30 filmfesztiválján szerepelt és október óta alternatív forgalmazásban látható országszerte.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„ A legszívesebben gyermekekkel beszélgetek; tőlük még remélhetem, hogy majd értelmes lények lesznek..."
Kierkegaard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ