Rófusz Ferenc Hoppi mesék-epizódja díjat nyert egy indiai környezetvédelmi filmfesztiválon
Dátum: 2018. január 11., csütörtök, 7:50

Rófusz Ferenc Hoppi-mesék című rajzfilmsorozatának karácsonyi epizódja a legjobb animációs film díját nyerte a kolkatai (Kalkutta) Nemzetközi Vad- és Környezetvédelmi Fesztivál (KIWEFF) animációs versenyprogramjában - közölte az MTI-vel szerdán a produkció.

A díjazásról a decemberben megrendezett fesztivál szervezői a közelmúltban tájékoztatták a magyar alkotókat, aki nem vettek részt a mustrán - mondta el Berényi Diána, a produkció sajtóreferense.

A 13 részes Hoppi mesék a Médiatanács támogatásával 2016-ban készült az Oscar-díjas Rófusz Ferenc rendezésében és produceri közreműködésével. A forgatókönyvíró Gimesi Dóra, a zeneszerző Pacsay Attila, az animációs rendező Miskedi Andrea, a sorozat narrátora pedig Ujréti László volt.

A gyermekeknek szóló Hoppi mesék egy csendes kis völgyben játszódik, amelyen csak egy vonat pöfög végig minden héten egyszer. A völgyben kis manók, a hoppik élnek, ők készítik elő az ünnepeket az egész világon.

A sorozat Mindenki karácsonyfája című epizódja arról szól, hogy a hoppik nem vágják ki a fenyőfát a karácsonyi készülődéskor, hanem inkább a fenyő körül rendezik meg a téli ünnepet. A fesztivál környezetvédelmi tematikájába illő epizód a 2015 óta évente megrendezett kolkatai KIWEFF animációs versenyében a legjobb animációs film díját kapta.

Az animációs mezőnyben egy másik magyar alkotás, a Boxi-sorozat Zöldben című része is szerepelt.

A Hoppi mesék az M2 gyerekcsatornán debütált, és tavaly karácsonykor ismét műsorra tűzték. A 13 epizódból Berényi Diána tájékoztatása szerint elkészült már egy egészestés rajzfilm is, az Egy év Hoppifalván című produkciót a tervek szerint tavasszal mutatja be a csatorna, de mozis forgalmazása is elképzelhető.

A Hoppi-mesék fesztiválszereplése tovább folytatódik. A produkció alkotói szeretnék, ha a sorozatot átvennék az európai televíziók gyermekprogramjai is. Tervezik a széria folytatását is, az újabb 13 részben további nagy ünnepekkel, köztük a Föld napjával vagy a Nőnappal foglalkoznának - fűzte hozzá Berényi Diána.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„Jobb egy asszony, mint egy fotel két karja között halni meg."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ