Megkezdődött a #V4filmfeszt az Urániában
Dátum: 2018. február 14., szerda, 12:24

Megkezdődött az Előhívás - #V4filmfeszt címmel szervezett vetítéssorozat, amelyen szerdától szombatig cseh, magyar, lengyel és szlovák filmeket tekinthetnek meg az érdeklődők az Uránia Nemzeti Filmszínházban - mondta el Elekes Botond, a színház igazgatója az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

A négy országot tömörítő Visegrádi Csoport (V4) magyar soros elnökségének zárására időzített filmfesztivál műsora a régi mesefilmektől, a kulturális vígjátékokon át a történelmi tabukig ível.

Az igazgató elmondta, hogy olyan filmeket választottak ki, amelyek a visegrádi országok közép-európai szellemiségét, közös kulturális identitását jelenítik meg.

Mindegyik V4-es országot három-három egész estés film képviseli a programban, emellett lesz két animációs blokk is. Szombat reggel gyerekeknek és szüleiknek szóló magyar animációkat vetítnek - Lolka és Bolka, Kisvakond, Frakk -, délután pedig a Visegrádi Animációs Fórum munkái kerülnek műsorra.

A rendezvényen a 800 forintos belépővel megtekinthető filmeket eredeti nyelven, felirattal vetítik, a fesztivál részletes programja a www.urania-nf.hu honlapon böngészhető.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ Ha valaki a hobbijába döglik bele, akkor az egy boldog ember."
Gálvölgyi János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ