Hét játékfilmet és hét rövidfilmet mutatnak be a Marosvásárhelyi Magyar Filmnapokon
Dátum: 2018. február 27., kedd, 10:44

Hét nagyjátékfilmet és hét rövidfilmet mutatnak be a szerdán kezdődő 8. Marosvásárhelyi Magyar Filmnapokon - közölte a Balassi Intézet bukaresti központja.

A vasárnapig tartó filmnapokat a Balassi Intézet bukaresti központja és a marosvásárhelyi K Arte Egyesület szervezi. A helyi Művész moziban tartott vetítéseken a közönség az elmúlt évben bemutatott, nemzetközi fesztiválokon szerepelt és díjazott magyar filmeket láthatja román vagy angol felirattal.

A magyar filmnapok két kísérő rendezvénnyel indul, szerdán a G. Caffé-ban lesz a #Sohavégetnemérős hangulati generációs film marosvásárhelyi premierje, illetve csütörtökön a K ARTE Galériában nyílik meg a marosvásárhelyi származású, Franciaországban élő és alkotó Simon Emőke képzőművész Egy saját szoba című kiállítása.

A Marosvásárhelyi Magyar Filmnapok vetítéssorozata a cannes-i filmfesztiválon 2017-ben nagydíjra jelölt, Mundruczó Kornél rendezte Jupiter holdja című filmmel nyílik, amelyet a romániai mozipremier előtt mutatnak be az erdélyi közönségnek. Levetítik Gigor Attila Kút című filmjét, Rohonyi Gábor és M. Kiss Csaba Brazilok című vígjátékát, Kostyál Márk Kojot című filmjét, valamint Török Ferenc 1945 című történelmi drámáját. A filmnapok Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotásával zárul.

A rövidfilmes programban a budapesti BuSho Nemzetközi Rövidfilmfesztivál tavalyi legjobb magyar filmjeit vetítik. A programban animációs filmek, kisjátékfilmek és kísérleti filmek is szerepelnek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„ A te szabadságod ott ér véget, ahol az én orrom kezdődik"
Angol közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ