Női rendezőként férfikoszorúban - magyar Oscar-esélyek 2018-ban
Dátum: 2018. március 2., péntek, 7:47

A Casablanca 21.05-től, utána a Simon a mágus, majd a 90. Oscar-díjátadó vasárnap este a Duna Televízió műsorán.

A magyar filmgyártás eredményekben gazdag időszakát éli. Nemcsak a hazai nézők száma növekszik, de a külföldi díjak sem maradnak el. Rövid időn belül immár harmadszor izgulhatunk az Oscar-díj átadásakor magyar alkotásért. Ezúttal Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriában. A Duna Televízió ehhez méltó műsorral készül a díjátadóra. Kraszkó Zita, az Oscar-est hazai házigazdája, valamint Dudás Viktor és Szöllőskei Gábor filmszakértők vasárnap éjjel, 0.25-től köszöntik a nézőket a Duna Televízió műsorán. A 26 perces felvezető műsor vendége lesz a tavalyi magyar Oscar-siker főszereplője, a Mindenki stábja. A Red Carpet előtt a stúdióban szó lesz Enyedi Ildikó gazdag munkásságáról, valamint a nők szerepéről a filmszakmában, illetve megtudhatják a nézők a Magyar Nemzeti Filmalap idei terveit is. A felvezető műsor után a közmédia nézői idén is élő, egyenes adásban követhetik a helyszínről az eseményeket szakértőink és helyszíni tudósítónk segítségével.

Szöllőskei Gábor filmszakértő az esélyeket mérlegelve elmondta:

"Hivatalosan nem a legesélyesebb a Testről és lélekről a kategóriájában, de tavaly a Mindenki sem számított annak. Abszolút látok esélyt arra, hogy harmadszor is magyar győzelemnek örülhetünk az Oscaron. Olyan univerzális témája van a filmnek, amire rezonálhatnak az akadémiai filmtagok, valamint fontos lehet, hogy Enyedi Ildikó az egyetlen női rendező-jelölt az idegen nyelvű film kategóriában."

A 90. Oscar-díjátadó gála előtt a közmédia nézői vasárnap este 21.05-től a Casablanca című filmet, majd Enyedi Ildikó rendezését, a 11 magyar és nemzetközi díjat elnyert Simon a mágus című magyar-francia koprodukciót láthatják Andorai Péter, Julie Delarme és Halász Péter főszereplésével a Duna Televízió műsorán.

MTVA Sajtóosztály

(OTS)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„Számomra a titkok a lelki élet nagy gyűjtőmedrei, a titkok, amiket az ember magában hordoz, a szeretet, az üdvösség..."
Fellini
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ