Médiatanács: 144,2 millió forint támogatás televíziós műsorok gyártására
Dátum: 2018. március 16., péntek, 10:13

A médiatanács a mecenatúraprogramban összesen 144,2 millió forintot ítélt oda legutóbbi ülésén 29 közéleti, kulturális magazinműsor és hírműsor készítésére - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a közéleti magazin kategóriában a Tatabányai és a Hajdúnánási Televízió, a Putnoki Városi Televízió, a Csongrád Tv, a bükkábrányi Eleven Televízió, a mohácsi Csele TV, valamint a csepregi Trió-TV-Dunántúl pályázott eredményesen.

A hírműsor kategóriában a Gyöngyösi és az Ózdi Városi Televízió, a Nyíregyházi és a Bajai Televízió, a Makói Városi TV, a Gyula és a Győr+ Televízió, a Kanizsa TV, a kiskunhalasi Halas TV, a kaposvári Kapos Televízió és a pécsi Pannon Televízió nyert támogatást.

Kulturális magazinműsorok gyártására a Kecskeméti Televízió, a Pápa Városi Televízió, a Makói Városi TV, a Veszprém, az Érd és a Somogy TV, a dunaújvárosi D+ TV, a fővárosi Hegyvidék Televízió, a Bonum TV, a százhalombattai Halom Televízió, valamint a szekszárdi Tolnatáj Televízió kapott támogatást - tudatták.

Az ülésen három hazai filmfesztivál díjazásáról is döntöttek. Eszerint 500 ezer forinttal járulnak hozzá a fiatal operatőrök munkáit bemutató Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál költségeihez. Az összeget a közönségdíj nyertese kapja majd meg. Az eseménynek idén is Szeged ad majd otthont május 9. és 12. között.

A szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztivált ettől az évtől a magyar származású, Oscar-díjas díszlettervező előtt tisztelegve Alexander Trauner ART/FILM Fesztivál névvel rendezik meg. A tanács a képzőművészeti és a látvány kategória dobogós helyezettjeit összesen hárommillió forinttal, a fesztivált népszerűsítő logófilmpályázat első három helyezettjét összesen 300 ezer forinttal, a fiatal filmesek számára hirdetett rövidfilmpályázat három legeredményesebb versenyzőjét pedig összesen egymillió forinttal jutalmazza az október 16. és 21. között zajló rendezvényen.

További 1,8 millió forinttal pedig a komlói Hét Domb Filmfesztiválon az animáció-, dokumentum- és kisjátékfilmes kategóriák első három-három helyezettjének díjazását támogatják. Az eseményt szeptember 3. és 9. között rendezik meg Komlón és Pécsett.

A közleményben kitértek arra, hogy a tanács 440 ezer forintos bírságot szabott ki a Story5-t, a 4-es csatornát és a Galaxy TV-t üzemeltető médiaszolgáltatóra, mert a tavalyi utolsó negyedévben tizenegy alkalommal tett közzé a környező műsorszámokhoz képest hangosabb reklámblokkot.

A Tiszavasvári Városi Televízió szolgáltatója tízezer forint bírságot kapott egy decemberi hatósági ellenőrzés alapján, mert a televízió kevesebb közszolgálati, helyi közélettel foglalkozó, a mindennapi életet segítő műsort tett közzé a szerződésében vállaltakhoz és a jogszabályban előírtakhoz képest.

Hozzátették, a tanács a jogkövetkezmények kiszabásakor mindig az arányosság és fokozatosság elvét szem előtt tartva, az ügy összes körülményének figyelembe vételével hozza meg döntését.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„ Amikor egy kutya megugat egy árnyékot, tízezer kutya valósággá teszi azt."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ