Pályakezdő fiatalokat várnak az erdélyi Filmtett nyári alkotótáborába
Dátum: 2018. április 12., csütörtök, 8:51

Pályakezdő fiatalok jelentkezését várják az erdélyi Filmtett Egyesület nyári filmes alkotótáborába, amely Nyárádszentlászlón lesz - közölték kedden a szervezők.

A Marosvásárhely közelében levő Nyárádszentlászlón július 30. és augusztus 10. között zajló alkotótáborban pályakezdő operatőrök, gyártásvezetők, rendezőasszisztensek, filmszínészek, hangmérnökök és vágók vehetnek részt. Velük kilenc csoportban foglalkoznak majd a szakemberek: lesz forgatókönyvíró-rendező, animációs rendező, animátor, rendezőasszisztens, operatőr- és segédoperatőr, vágó, hangmérnök, gyártásvezető-producer, valamint színész csoport.

A táborba 18-35 éves Kárpát-medencei magyar fiatalokat várnak. A részvétel pályázathoz kötött, a jelentkezési határidő április 22-én jár le.

A rendező csoportot Hajdu Szabolcs, az operatőri csoportot Marosi Gábor irányítja. A vágó csoport vezetője a háromszoros Arany Olló díjas Czakó Judit, a hangmérnökök mentora Várhegyi Rudolf és Székely Tamás lesz. A filmszínészekkel Török-Illyés Orsolya és Hajdu Szabolcs foglalkozik, a rendezőasszisztensek Páll Zsolttól tanulhatnak. A gyártásvezető-producer csoport mentora Nemes Jeles Veronika és Boros Melinda, a Román Országos Filmközpont igazgatótanácsának tagja lesz. Az animációs rendezőket és animátorokat Patrovits Tamás, a budaörsi Illyés Akadémia animációs szakának vezetője és Vácz Péter fogja irányítani.

A teljes pályázati felhívás a következő honlapon érhető el: http://www.filmtettworkshop.ro/hu/2018/felhivas .

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
Aforizmák
„ Ha valaki a hobbijába döglik bele, akkor az egy boldog ember."
Gálvölgyi János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ