CineFest - Várják a nevezéseket a Dargay Attila-díjra
Dátum: 2018. április 13., péntek, 12:21

Várja a nevezéseket a fiatal magyar animációs filmes alkotóknak odaítélhető Dargay Attila-díjra a Jameson CineFest - olvasható a miskolci nemzetközi filmfesztivál szervezőinek MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Dargay Attila-díjat 2017-től a magyar animáció ifjú tehetségének ítéli oda a Jameson CineFest. A díjról, amelyet 2018-ban is a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ajánlott fel 1 millió forint értékben, Henrik Irén, Dargay Attila özvegye, Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) rektora és M. Tóth Géza, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) rektora döntenek.

A fesztivál 30 évnél fiatalabb magyar nemzetiségű animációs filmesek jelentkezését várja. A nevezési határidő május 31. Jelentkezni szakmai önéletrajzzal és egy elkészült filmmel lehet.

A fesztivál az öt legjobb nevező listáját augusztus közepén hozza nyilvánosságra, a díjátadó a Jameson CineFest záróünnepségén, szeptember 22-én lesz.

További információk a nevezésről és a szeptember 14. és 23. között megvalósuló 15. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról a www.cinefest.hu oldalon érhetők el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„Minden piszok, ami nincsen a maga helyén."
Max Planck
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ