Egymillió forinttal támogatja a Médiatanács a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált
Dátum: 2018. április 20., péntek, 9:49

Egymillió forinttal támogatja a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: a testület ötszáz-ötszázezer forinttal támogatja a 14. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál legjobb magyar fikciós és animációs filmjének díjazását. Az eseményt 2018. augusztus 28. és szeptember 2. között rendezik meg Budapesten.

Hozzátették: a fesztivál versenyprogramjának rendszeres szereplői a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programjában készült kisfilmek, az utóbbi években Oláh Kata En Passant című alkotása a zsűri különdíját, Simonyi Balázs Indián című kisfilmje pedig a közönségdíjat vihette haza.

A közlemény szerint a Médiatanács felkérte az NMHH hivatalát a Budapest 100,3 MHz, a Dél-Budapest 90,9 MHz és a Budapest 99,5 MHz rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek frekvenciatervének kidolgozására, miután tizenkét év után, idén ősszel végleg lejár a frekvenciákon a médiaszolgáltatók jogosultsága, a Jazzy és a Retro Rádió esetében október 27-én, a Lánchíd Rádió esetében pedig október 28-án.

A testület elfogadta a Zalaegerszeg 88,9 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség frekvenciatervét és a pályázati felhívás tervezetét, amely szerint a médiaszolgáltatási lehetőséget kereskedelmi jelleggel hirdeti meg a testület. A pályázati felhívás tervezete április 19-től elérhető az NMHH honlapján, annak nyilvános meghallgatására május 11-én kerül sor - tették hozzá.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ A világ nagy emberei általában nem voltak nagy tudósok, a nagy tudósok pedig nem voltak nagy emberek."
Holmes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ