Elismerő oklevelet kapott Baranyi Gábor Benő rövidfilmje Bécsben
Dátum: 2018. április 23., hétfő, 9:06

Elismerő oklevéllel jutalmazta Baranyi Gábor Benő Bújócska című rövidfilmjét a Let s CEE Filmfesztivál zsűrije Bécsben - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap szombaton az MTI-vel.

A nemzetközi filmes szakemberekből álló zsűri indoklásában kiemelte az alkotók kiemelkedő teljesítményét és a fantasztikus szereplőgárdát.

A Bújócska című 14 perces rövidfilm egy 7 éves kisfiú története, aki a falu szélén él szüleivel és három testvérével. Imád bújócskázni, de ezzel sok nehézséget okoz mindenkinek. Egy nap az apa eltűnik, és az anya magára marad a nehezen kezelhető gyerekkel. A film megtörtént esetet dolgoz fel amatőr szereplőkkel, a Budapesti Iskola hagyományait követve.

A Veszélyesen jó filmek mottóval megrendezett Let s CEE Filmfesztiválon 162 közép- és kelet-európai alkotást vonultatott fel Bécsben, de majd Grazban, Villachban és Salzburgban is műsorra tűzik a programot.

A Salamandra Film produkciójában a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült Bújócskát már számos nemzetközi fesztivál hívta meg programjába Európa és Amerika szerte. A római As Filmfesztiválon különdíjat, a veszprémi Pannonfíling Mozgóképes Találkozón fődíjat kapott, és a közönségdíjat is bezsebelte.

A Bújócska legközelebb a napokban kezdődő brüsszeli rövidfilm fesztiválon versenyez a Next Generation programban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„ Semmitől sem félek annyira, mint a félelemtől."
Montaigne
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ