A magyar film napja - Rendezvények Tatán
Dátum: 2018. április 25., szerda, 16:25

A magyar film napja alkalmából csütörtökön beszélgetést hallhatnak az érdeklődők Hollywood magyar vonatkozásairól a tatai Városháza dísztermében, előtte temetőlátogatást tartanak - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az április 30-i magyar film napja alkalmából a Magyar Hollywood Tanács elnöke, Bokor Balázs ismerteti be Hollywood, a film fővárosának magyar gyökereit. A beszélgetésen Szipál Péter Los Angelesben világhírnevet szerzett filmfotós, Pannoniay Boglárka, a Pannoniay Filmstúdió alapítója, Mátsik György, az Amerikai Magyar Napló tulajdonosa, valamint Piroch Gábor kaszkadőr vesz részt.

Cserteg István filmkutató megemlékezik arról, hogy csaknem 200 film született Komárom-Esztergom megyei helyszíneken és ebből 50 Tatához köthető.

A Városháza dísztermében tartott előadássorozat előtt a résztvevők a tatai zsidó temetőben felkeresik Robert Downey Jr. felmenőinek sírját. Az 1965-ben született, háromszoros Golden Globe-díjas amerikai színész és énekes szépapját Stern Jakabnak hívták, és egész életében lisztkereskedőként dolgozott Tatán és környékén, felesége a szintén tatai Deutschländer Eleonóra volt.

A program a magyar film napja országos sorozat része; 2018-tól az első magyar film bemutatójának évfordulóján, április 30-án, országszerte tisztelegnek a magyar film nagy korszakai és alkotói előtt. A programhoz eddig több mint száz szervezet és vetítőhely csatlakozott, köztük az Art Mozi Egyesület, a Budapest Film, a Cinema City, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Filmakadémia és az Uránia Nemzeti Filmszínház.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Aforizmák
„ ...inkább az értelmes poklot választom, mint a hülye paradicsomot."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ