Rekordszámú fiatal szavaz Budapesten az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség Díjáról
Dátum: 2018. május 6., vasárnap, 17:18

Közös mozizást szerveznek 12-15 évesek számára május 6-án, vasárnap a budapesti Tabán moziban, ahol a rekordszámú magyar résztvevő 45 európai város diákjaival párhuzamosan nézi meg a Filmakadémia Fiatal Közönség Díjának (Young Audience Award) három jelöltjét és szavaznak is a legjobbra.

A Magyar Nemzeti Filmalap MTI-hez eljutatott közleménye szerint a három idei jelöltet, a Girl in Flight című olasz, a Hobbyhorse Revolution című finn és a Wallay című francia ifjúsági filmeket európai szakemberekből álló zsűri választotta ki, a díjazottról pedig végül a célközönség, azaz több ezer fiatal szavazata dönt.

Az Európai Filmakadémia (EFA) által életre hívott Fiatal Közönség Díj Napját (Young Audience Film Day) idén már 45 európai városban rendezik meg. A program célja minél több fiatal figyelmét felhívni a mozizásra, mint értékes közösségi élményre valamint elősegíteni a filmszerető és filmértő közönség utánpótlását. A kezdeményezéshez 2013-ban csatlakozott a filmalap.

A budapesti résztvevők a vetítések között Lévai Balázs producerrel és Lakos Nóra filmrendezővel beszélgethetnek az eredeti nyelven magyar felirattal vetített filmekről. A program alatt többször kapcsolatba lépnek online a többi résztvevővel Európa-szerte - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ ...igazsága mindig annak van, akinek telik rá..."
Reymont
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ