A világ minden tájáról érkeztek filmek a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra
Dátum: 2018. május 28., hétfő, 10:30

A világ 104 országából több mint 1500 filmet neveztek az alkotók a pénteken kezdődő 4. Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra - számolt be róla Esók Nóra fesztiváligazgató az M1 aktuális csatorna délelőtti műsorában.

A gödöllői fesztivál még fiatal rendezvény, idén tartják meg negyedik alkalommal, de tavaly már több mint százezren vettek részt a programokon, és idén is hasonló érdeklődésre számítanak - fűzte hozzá a fesztiváligazgató.

A fesztivál kiemelt médiatámogatója, akárcsak tavaly, az M5 kulturális csatorna lesz. Dér Ágnes, a csatorna igazgatója emlékeztetett arra, hogy fő feladatuknak az ismeretterjesztést tartják, és a legnézettebb tartalmaik között szerepelnek az ismeretterjesztő filmek. Médiatámogatóként a tavalyi fesztivál szinte minden magyar alkotójának produkcióját műsorra tűzték az elmúlt évben, és idén is ezt tervezik.

A csatorna vasárnap élő stúdióval jelentkezik a fesztiválról. Igyekeznek megszólítani minél több alkotót, és ízelítőt adnak a filmekből is - mondta el Dér Ágnes.

A hétvégére időzített háromnapos fesztivál egyik "slágeralkotója" David Attenborough, akinek csapata három filmmel is nevezett. A mustra teljes programja a godollofilmfest.com oldalon olvasható - tette hozzá Esók Nóra.

A fesztiválon vetített munkákat komoly szakmai hátterű zsűrik értékelik és díjazzák. Az M5 ebben az évben is átadja különdíját. Dér Ágnes kifejtette, hogy idén is valami különlegeset keresnek, nem a produkciók technikai felszereltségét nézik, hanem az ebben a tekintetben kevésbé elkényeztetett magyar alkotókra koncentrálnak és olyan történetekre, amelyekben különleges, egyéni látásmód érhető tetten.

A május 25. és 27. között zajló filmfesztivált számos családi program kíséri, és kiállításokkal is várják az érdeklődőket.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„ A nagyságot az jellemzi, hogy irányt mutat."
Friedrich Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ