Madridban is aratott a Before Dawn
Dátum: 2005. november 18., péntek, 12:32
Kenyeres Bálint rövidfilmje nyerte el a péntek este véget ért 15. Madridi Kísérleti Filmek Hete fődíját.

Norvégiától Dél-Afrikáig, a világ számos országából érkeztek rövidfilmek az immáron 15. alkalommal megrendezett kísérleti filmek hetére a spanyol fővárosba. A péntek este véget ért madridi filmversenyre meghívott 34 alkotásból Kenyeres Bálint rövidfilmje bizonyult a legjobbnak. A Before Dawn nyerte el a verseny fődíját, melyet Madrid városa ajánlott fel a legjobb alkotásnak. A díj sorsáról nemzetközi szakmai zsűri döntött.

A budapesti Filmszemlén bemutatott és rendezői, valamint operatőri díjjal (Erdély Mátyás) jutalmazott Before Dawn külföldi diadalútja a Cannes-i fesztiválon kezdődött, melyet közel negyven fesztiválmeghívás követett. Kenyeres Bálint munkája képviselte a kortárs magyar filmet a legtöbb nemzetközi rövidfilmversenyen 2005-ben. Az egy snittből álló, 13 perces mű Szent Pétervárott, Szarajevóban, legutóbb pedig Leeds-ben nyerte el a legjobb rövidfilm díját, és rangos elismerésekkel tért haza Belo Horizontéból, valamint Cottbus-ból is.

A közeljövőben Teherán, Barcelona, Damaszkusz, Bukarest, Lódz és Prága filmszemléin találkozhat velük a külföldi közönség.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
Aforizmák
„ Aki viccnek tartja az életet, gondoljon a poénjára."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ