Európai filmeket vetítenek négy napon át Veszprémben
Dátum: 2018. agusztus 30., csütörtök, 15:40

Európai filmeket vetítenek az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programhoz kapcsolódóan csütörtöktől vasárnapig a veszprémi Óváros téren - közölte a szervező Veszprém-Balaton 2023 Zrt. az MTI-vel.

Mészáros Zoltán, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. ügyvezető igazgatója a közleményben úgy fogalmazott: "az Európa Kulturális Fővárosa címre pályázó városként nemcsak magunkat szeretnénk bemutatni Európának, hanem Európát is a veszprémieknek." Hozzátette: az utcamozi megrendezésével arra biztatják a régióban élőket, hogy maguk is kezdeményezzenek hasonló közösségi programokat, amelyek a várost és a balatoni térséget gazdagítják.

Mint írták, a programban olyan európai alkotók művei szerepelnek, melyek a mai Európa problémáit vetik fel. A filmek minden nap 19:30 és 21:30 órakor kezdődnek, a szervezők kétszáz férőhelyet, valamint büfét és mosdót is biztosítanak, de saját ülőhely, pléd és üdítő is behozható a helyszínre.

A műsoron csütörtökön előbb az Egy tökéletes nap című spanyol filmdrámát majd a Táncterápia című angol filmet vetítik, pénteken a Sötétben című német-francia krimit és a Kosok című izlandi filmdrámát láthatja a közönség. Szombaton A remény másik oldala című finn krimivígjátékot és A négyzet című svéd-német-francia-dán filmdrámát tűzik műsorra, az utolsó napon, vasárnap pedig a Viszontlátásra odafönt című francia filmdrámát és az Ez csak a világ vége című kanadai-francia drámát vetítik. A filmek eredeti nyelven, magyar felirattal láthatók.

A filmeket rövid előadások vezetik majd fel, melyeket csütörtökön Buvári Tamás filmrendező, pénteken Dósay Norbert, a Pannonfíling Mozgóképes Találkozó főszervezője, szombaton Kőrösi Orsolya, a budapesti Robert Capa Központ ügyvezető igazgatója, vasárnap pedig Ferenczi Gábor filmrendező tartanak.

Az utcamozi esőhelyszíne a veszprémi Hangvilla, az esetleges helyszínmódosításról a szervezők minden nap 17 órakor döntenek, és a közösségi médián keresztül tájékoztatják az érdeklődőket.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„A modern művészetet megérteni körülbelül olyan, mintha az ember megpróbálná követni a cselekményt a betűlevesben"
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ